HAPPY BIRTHDAY #TOOME!

01.03.2020 05:52

HAPPY BIRTHDAY #TOOME!

Pro většinu lidí začíná nový rok 1.1. Díky cestování jsem zvyklý slavit lunární a jiné začátky roku i v jiných datumech a tak jsem si nastavil začátek nového roku svůj vlastní na 1.3. 1.března mám totiž narozeniny.

Letošního roku 2020 to vyšlo na krásné hranaté 44 -té.

.. rozhodl jsem se, že si letošní narozeniny oslavím naprosto podle svého a pro sebe. Chtěl jsem tak pro sebe i okolí podpořit myšlenku, že pokud vnímáme sami sebe naplno a soustředíme se na sebe, tak tím nijak nesnižujeme lásku k těm, které milujeme. Naopak naplněním našich cílů a našeho vnitřního odhodlání, vzniká v nás ta opravdová vnitřní síla.
A kdo chce být užitečný druhým, musí být silný!
.. i Vy si zkuste dopřávat něco, co je jenom pro Vás a Vás samotné to posouvá dál! 

Myslím, že by to pomohlo spoustě lidem a společnosti celkem, pokud by někteří přestali řešit druhé a zasoustředili se na sebe. Zároveň znám spoustu lidí, kteří by se šli rozdat pro druhé, pro firmu, pro naplnění něčích očekávání a vlastní zdroje energie pouze drancují.

 Ať už pro vlastní zážitek, osobní sílu nebo možnost být druhým užitečným, makejte na sobě a najděte odvahu se plně soustředit na sebe. Připomínejte si, že myslet na sebe znamená především zodpovědnost a práci, abychom zítra byli lepší - pro sebe i pro druhé. Takže tu největší dřinu, nejtvrdší trénink a silné zážitky naordinuji nejprve sám sobě - #TOOME !

Letos jsem si k narozeninám již nadělil vlastním přičiněním, rukou osudu nebo i díky rozhodnutím druhých, řadu dárků a nových překvapení. Ale dnes 1.3.2020 jsem na Cookových ostrovech, kde již třetí týden vydýchávám z vlastního rozhodnutí tříměsíční cestování - Vietnam, Kambodža, Singapore a Sydney.

A abych si to "vydýchávání" a pobyt na Cookových ostrovech jako svou oslavu 44. narozenin zapamatoval, chtěl jsem si dopřát něco "nezapomenutelného". Při pohledu z reefu se nabízel výstup na nejvyšší horu ostrova a získání dalšího vrcholu pro "českou korunu" / inspired by @RadekJaros / ale vzhledem k období tropických dešťů je vnitrozemí zavřeno a to doslova. Nahoru na horu se nepoběží - promiň, Pavle / inspired by @pavelbrydl

Pokud na ostrově nemůžete do vnitrozemí a nahoru, tak už zbývá jen kolem a dokola. Takže došlo k rozhodnutí "oběhnout ostrov" / inspired by @milosskorpil / Ostrov Rarotonga není zdaleka tak veliký jako Česká republika a rozhodně jsem nezískal ambici oběhnout ostrov tolikrát jako Miloš Škorpil naši republiku, ale pocitivě byla ta představa předpokládaných 38 km dost silná.

Narozeninový dárek a rozhodnutí byly na světě - oběhnout hlavní ostrov souostroví COOK ISLANDS - RAROTONGA!

Když mi bylo 33 prožíval jsem Kristova léta, v rámci kterých by stejně jako Kristus měl člověk umět statečně přijímat tíhu života i utrpení, které mu způsobují druzí. Nevím, co je na tom pravdy a díky tomu, že je to už 11 let, tak si ani nepamatuji, zda jsem takovou myšlenku a náladu tenkrát přijal. Každopádně mým 44 rokem Kristova léta končí a začínají "moje" léta.

A tak daleko obezřetněji hledám inspiraci pro vlastní rozhodnutí a styl. Nedávno oslavil narozeniny i @JardaJagr , kterého nikdy za ty 4 roky, o které je starší, nedoženu ani na kontě vstřelených gólů, ani bankovním, ale jestli Jardovi kromě věku budu pořád s radostí v něčem šlapat na paty, tak rozhodně v pracovním úsilí a zálibě se ve svém řemesle stále zlepšovat.

Kdo se chce přidat k narozeninové výzvě, tak k fotce "s odhodláním a věku navzdory" si přidá také své nové cíle, odhodlání na nich makat ... a pro srandu a symboliku třeba taky něco oběhněte!  ...a nechte se od #68 ve svém řemesle a životě inspirovat k co největší profesionalitě! www.PROFIMINDSET.cz

A když už máte vzory, inspiraci, cíl a odhodlání makat, pak už prý stačí plán. Nevím, jak je navigačně složité oběhnout Českou republiku, ale Raratonga se díky jediné okružní silnici zdála jako "snadný cíl". Součástí plánu tedy bylo především rozhodnutí, zda vyběhnutí doleva nebo doprava, ale právě díky tomuto rozhodnutí jsem si připomněl Cimrmanovský paradox: když vyběhnu doprava, poběžím pak celou dobu doleva! A protože vím, že pro život a silný mindset jsou důležité rituály a symboliky, tak jako správný český volič pravice jsem vyběhl tak, abych celou dobu mohl běžet a své kroky směřovat do prava.

Rovnou připojuji informaci, že jsem vyběhl v čistě marketingovém tempu s přízemním cílem: CELOU DOBU BĚŽET A DOBĚHNOUT!  Časem se ukázalo, že v místních podmínkách je úkol držet tempo a směr daleko větší oříšek než jsem si dovedl představit. Každopádně k vyběhnutí došlo od symbolického kamene a ze začátku v plné síle a energii. Dokonce jsem měl dojem, že si užiji běžeckou nádheru plnou běžecké týmovosti a běhu "růžovou zahradou".

Ostrov, jeho bůžci a především přírodní podmínky mi připravili oslavu velmi výživnou. Během zmíněných necelých 40ti kilometrů jsem potkal snad všechny možné typy počasí, které se na ostrově mohou objevit. Už chybělo jen to české únorové sněžení. Součástí mého řemesla je i téma psychická odolnost www.Resilience.cz  a jak to tak někdy bývá, kovářovic kobyla .... ale tentokrát to nešlo jinak, než se kousnout a vydržet. Když bylo nejhůř tak jsem vzpomínal skládal vnitřní poklony těm, kteří v podobných podmínkách absolvují ty nejtěšší závody světa @FIlipOspaly , @EvaKurikova a hodně jsem vzpomínal na společnou přednášku, kde @jirijezek  dostal svým příběhem celou aulu na nohy a díky těmto vzpomínkám jsem si udržoval své běžecké odhodlání. Protože, pokud jsem to ještě nezmínil, tak můj současný běžecký trénink a postava over 100 kg nejsou zcela dobrými předpoklady pro podobné maratonské výběhy v Tichomoří.

Postupně jsem si tedy užíval příjemně pálivého slunce, hustý jemný deštík, silný vítr do zad, který mi pomáhal ale zcel fair-play se pravidelně stáčení do silného protivětru, až po tropický liják. Ze začátek jsem myslel, že všudypřítomná vlhkost pro mne už po třech týdnech pobytu nebude problém, ale právě úseky s prudkým lijákem, kdy mi po obličeji opravdu stékalo tolik vody, že se nešlo nadechnout, mi připomněli, že jsem tu greenhorn a znovu mne hodilo do respektu vůči přírodě i těm, kteří proběhli takto několik zemí @matejsemsej a nebo při běhu dýchání skrze vodu a bláto je pro jejich disciplínu přirozeností @petrvinicky.

Během běhu mi naskočili několikrát i myšlenky a vzpomínky na dárek, který jsme si vymysleli a nadělili s mými dětmi před dvěma lety. Náš společný projekt s Julinkou a Jakubem - www.Golf-Triathlon.com - sice obsahuje pouze 10 km běh, ale za to i 40 km na kole a 9 jamek hry golfu. Běh a golf mají pro mne mnoho společného. Například , že o každý metr se musí bojovat!

Na trase a v rozhodnutí dokončit přes veškerou bolest a nečekané trápení

mne udržovala myšlenka U CAN DO IT!

Ta se mi připomněla díky převlečení do trika UNIVERSAL CZECH.

Zdravím všechny UNIVERSALy a děkuji za všechnu energii z našich společných akcí, která ve mne zůstává s jasnou vzpomínkou, že se nic nevzdává! 

Ostrov mi vytvořil nejen díky počasí, ale i díky kulisám ostrova jedinečnou atmosféru tohoto závodu "sám proti sobě". Cestou jsem si připomínal, v jakých místech světa mám možnost se takto dobrovolně tyranizovat a přišlo mi to pod vlajkou Cook Islands a za podpory místních náhodných sponzorů akce vlastně jako skutečný dárek a privilegium "hrát si" s vlastní fyzičkou a psychikou v takto krásném prostředím. Přiznávám, že s takovým extrémem jsem vůbec nepočítal. Ale všude přítomná velmi silná maurská energie Vám nedovolí polevit. Stačí vidět jeden místní zápas v RUGBY a už byste si nikdy nepřipadal jako chlap, pokud byste něco vzdali! Abych to dlouho nenapínal, OSTROV JSEM OBĚHL !

Takže mi ta oslavička nakonec hezky vyšla:

44 let, cca 40 km a skoro 4 hodiny na trase ! 
HAPPY BIRTHDAY #TOOME !

Kromě poděkování ostrovu za spoustu nezapomenutelných kilometrů, děkuji Vám za hromadu přání k mým 44. narozeninám. Připojuji k poděkování také drobnou inspiraci - nejen pro své vrstevníky - zkuste si občas něco "oběhnout", co je nad Vaše síly. Zkuste to "dát na morál". Celý život se dostáváme do situací, které je těžké zvládnout nebo vydýchat. Je dobré se na takové situace připravovat a dát si ke svým narozeninám jako dárek trénik rostoucí psychické odolnosti se může kdykoli hodit. www.Resilience-Training.cz 

Způsob oslavy narozenin "oběhnutím" vřele doporučuji. V rámci poděkování za Vaše gratulace vyzývám všechny (nejen své vrstevníky), aby co nejdříve něco "oběhly".

Dovolte mi v kontextu aktuální paniky v  České republice, do které se za pár dní vracím, popřát všem pevné zdraví a silnou psychickou odolnost, která z nás dělá samostatné osobnosti, nezávislé na událostech a názorech okolního světa.

Takže mi ta oslavička nakonec hezky vyšla:

44 let, cca 40 km a skoro 4 hodiny na trase ! 
HAPPY BIRTHDAY #TOOME !


..a navíc jsem díky časovému posunu oproti Praze získal 11 hodin života navíc! Děkuji ještě jednou za všechna fajn přání, která mi létala už i během místní soboty 29.2.

... a co na to říká Jan Tleskač a @jirihomolac ?

Kontaktní formulář

Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.


RSS

Blog

HUMAN SKILLS

09. 10. 2023
Děkuji všem, kteří jste absolvovali mou přednášku HUMAN SKILLS na akci TÝDEN INOVACÍ. Bylo Vás více než 110 židlí v sále a na Linkedinu projevilo zájem přes 500 z Vás. Moc si takového zájmu vážím a formou poděkování i reakce je online workshop, ve kterém  toto téma znovu společně otevřeme a věřím, že nabídnu i více inforamcí, než se vešlo do původní 50ti minutové přednášky. Těším se a pokud máte zájem o více informací stačí poslat Vaše kontakty pomocí formuláře níže a napsat heslo "HUMAN SKILLS" a my se Vám ozveme. Děkuji a těším se Jiří Kastner

Archiv blogu

Reference

ECONOMIA HOSPODÁŘSKÉ NOVINY

ZUZANA HEJNOVÁ ATLETIKA

ROBERT ŠKALOUD TECH-LIT

Rychlý kontakt

Facebook
Twitter
In

Mgr. Jiří Kastner, MBA
+420 603 82 82 42


Klíčová slova mé práce

  • Mentální trénink
  • Psychologie výkonu a úspěchu
  • Vzorce úspěchu
  • Sport, Golf, Trenér
  • Business, Byznys
  • Management
  • Leaderment
  • Leadership

Vzorce úspěchu

  • Jaké hodnoty ovládají Váš život ?
  • Jakým hodnotám věříte?
  • Jaké hodnoty vytváříte a předáváte?
  • Jaké výsledky od sebe očekáváte?

© 2024, JIŘÍ KASTNER – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑