3 vánoční dárky, které Vám pomohou zvládnout novoroční předsevzetí

22.12.2019 05:59

3 vánoční dárky pro zvládnutí novoročních předsevzetí

S koncem roku začíná pro řadu lidí boj s vlastní vůlí o naplnění novoročních předsevzetí. Jednou z možností, jak tento každoroční boj úspěšně zvládnout, je napsat Ježíškovi o několik správných dárků. A nebo si tyto dárky pro jistotu nadělit sami vlastním přičiněním.
 
Jako inspiraci Vám nabídnu tři dárky, které Vám pomohou z novoročních předsevzetí udělat standard na celý rok nebo dokonce natrvalo.
 
Všem Vám přeji, aby to byla předsevzetí, která Vám ovlivní zdraví, kvalitu života, spíše než stav účtu či šíři Vašich majetků. Kombinace všeho uvedeného je však nejlepší, že?
 
Teď k těm dárkům...
 
Nadělte si rozhodně schopnost dělat pevná rozhodnutí. Řada lidí umí samo sebe nahlodávat vnitřními rozhovory a nejistotami. Sami si svá téměř pevná rozhodnutí umí během pár dní nahlodat a zcela rozebrat. Někteří "přeborníci" umí vlastní rozhodnutí zničit a rozbít dokonce už během několika málo hodin.
 
Buďte jiní, buďte pevní ve svých rozhodnutí. Stůjte si za svým, ať už navzdory svým vnitřním pochybám nebo okolnímu světu. Pokud jste se rozhodli, už neřešte, co na to řeknou ostatní, zda je to vhodné či nevhodné. Vždy najdete odpovědi a názory pro i proti. Je to jedna z mála jistot, že někteří budou Vaše rozhodnutí schvalovat a jiní zase ne. Dokonce se stává, že ti, kteří Vaše rozhodnutí budou letos odsuzovat, tak za pět let k němu dospějí také. Držte se tedy především svých vlastních rozhodnutí!
 
Druhým dárkem, který Vám bezesporu pomůže změnit předsevzetí v realitu je, zamilovat se do rutiny. Spousta lidí si rutinu mylně zaměňuje s nudou. Ale správná pracovní rutina je klíčem k dosažení pravidelné činnosti, pravidelného zlepšování a to je nejvyzkoušenější a nejfunkčnější cesta k úspěchu. 
 
Můžete se pokusit být součástí nečekaného a zázračného úspěchu nebo změny “samo od sebe”, ale pokud chcete vsadit na jistotu a vysokou matematickou pravděpodobnost, pak si zamilujte rutinu a buďte nadšeni z toho, že dělat něco pravidelně každý den, znovu a znovu, je to nejlepší, co vás mohlo potkat.
 
Pracovní rutina je něco, co najdete u vítězů, úspěšných lidí ale i u těch, kteří jsou “jen" spokojení , protože radost z dosahovaných změn, vlastního zlepšení a rozvoje je dělá radostnými.
 
Úspěch, vítězství jsou jen logickým následkem pravidelné a poctivé pracovní rutiny, která čím je intenzivnější, tím kvalitnější výsledky může přinášet. Zamilujte si pracovní rutinu a zjistíte, že Vaše sebedisciplína se dostane do naprosto nové, vyšší ligy. A je zcela jedno, zda mluvíme o 20ti minutách běhu, 10hodinách studia jaderné fyziky, nebo každodenního vytvoření nového dortu. Dělejte něco pravidelně a výsledky jsou nevyhnutelné. Milujte rutinu!
 
A do třetice bych nám všem pod stromeček přál daleko více sebejistoty. Často se mluví o příliš velkém množství informací, ale myslím, že lidem daleko více ovlivňuje životy všudypřítomná možnost se porovnávat a téměř absolutní jistota, že v dané činnosti najdete vždy někoho lepšího, kdo dosahoval výsledků rychleji, lépe nebo kvalitněji.
 
Málokdo z nás má rád pocit, že prohrává, nebo chce být za toho horšího. A tak se spousta lidí do dané činnosti ani nepustí, nebo své vlastní úsilí sami zlehčují, aby si vytvořili odstup od těch, co "to berou až moc vážně” a nebyli s nimi a s jejich výsledky srovnáváni.
Buďte v pohodě!!!
Jediný, s kým se pravidelně porovnávejte a velmi nekompromisně poměřujte, buďte vy sami.
 
Porovnávat se sám se sebou, se svým včerejším já, to je ten správný prostor pro důslednost a přísné srovnání se. S druhými se porovnávejte maximálně pro inspiraci, zpestření nebo vzájemné (ideálně) přátelské hecování. Porovnávání se v podobě soutěžení nechte těm, kteří daný obor dělají profesionálně nebo mají touhu všechny ostatní porazit. Vy si dejte pod stromeček jako třetí dárek sebejistotu a užívejte si každý den, že jste se pokusili být lepší než včera.
 
Pokud pod stromečkem najdete 
- schopnost udělat silné rozhodnutí;
- lásku k pracovní rutině;
- a silnou sebejistotu;
pak jste odsouzeni ke zlepšení a radosti z úspěchu.
 
Gratuluji! 
 
Přeji Vám hezké Vánoce, ty správné dárky pod stromečkem a 
radost ze všeho nového a hezkého, co si v roce 2020 způsobíte.
 
 

RSS

Blog

HUMAN SKILLS

09. 10. 2023
Děkuji všem, kteří jste absolvovali mou přednášku HUMAN SKILLS na akci TÝDEN INOVACÍ. Bylo Vás více než 110 židlí v sále a na Linkedinu projevilo zájem přes 500 z Vás. Moc si takového zájmu vážím a formou poděkování i reakce je online workshop, ve kterém  toto téma znovu společně otevřeme a věřím, že nabídnu i více inforamcí, než se vešlo do původní 50ti minutové přednášky. Těším se a pokud máte zájem o více informací stačí poslat Vaše kontakty pomocí formuláře níže a napsat heslo "HUMAN SKILLS" a my se Vám ozveme. Děkuji a těším se Jiří Kastner

Archiv blogu

Reference

ECONOMIA HOSPODÁŘSKÉ NOVINY

ZUZANA HEJNOVÁ ATLETIKA

ROBERT ŠKALOUD TECH-LIT

Rychlý kontakt

Facebook
Twitter
In

Mgr. Jiří Kastner, MBA
+420 603 82 82 42


Klíčová slova mé práce

  • Mentální trénink
  • Psychologie výkonu a úspěchu
  • Vzorce úspěchu
  • Sport, Golf, Trenér
  • Business, Byznys
  • Management
  • Leaderment
  • Leadership

Vzorce úspěchu

  • Jaké hodnoty ovládají Váš život ?
  • Jakým hodnotám věříte?
  • Jaké hodnoty vytváříte a předáváte?
  • Jaké výsledky od sebe očekáváte?

© 2024, JIŘÍ KASTNER – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑